Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ez ugyanolyan sz@r

Ez ugyanolyan sz@r
Amikor valaki megpróbál kilépni a hagyományos dohányzás bűvköréből, és valamilyen ártalomcsökkentő terméket használ, bizonyára szembesül azzal, amikor az első szembejövő ember beszól:

A WHO és a dohányzás felé terelés

Amikor valaki megpróbál kilépni a hagyományos dohányzás bűvköréből, és valamilyen ártalomcsökkentő terméket használ, bizonyára szembesül azzal, amikor az első szembejövő ember beszól:

Ez ugyanolyan szar mint a cigi, vagy még rosszabb!!!

 

 

 

Amennyiben elhanyagoljuk a tényt, hogy ez mekkora bunkóság, de megpróbálunk leásni az informátorunk tudásának gyökeréig, ott lapul a mi szeretett WHO propagandánk. A baj ott kezdődik, amikor úgy beszélünk valamiről, hogy sem az eszközt, sem a felhasználót, sem annak indítékait nem ismerjük.

Az évek alatt sikerült a dohányosokat egyfajta bűnös ketrecbe zárni, mindezt úgy, hogy a társadalom megvetéssel forduljon a problémáik felé. Az egészségügy rutinszerűen bünteti őket. Volt olyan ismerősöm, akinek a halála előtt azt mondta az orvos:

Ha dohányzott, élje meg a fulladás élményét!

Mindenkinek vannak hasonló tapasztalatai dohányos körökben. Félreértés ne essék, nem kívánom magasztalni a dohányzást, de ne veszítsük el a józan eszünket, a dohányos is ember. Ember, aki - csak a dohányzással befizetett plusz adók miatt is - emberséges bánásmódot érdemel. De ne kanyarodjunk le a WHO által kitaposott útról, miért gondolja valaki azt hogy az ártalomcsökkentés károsabb, mint a dohányzás. Esetünkben az e-cigarettát vesszük górcső alá, mint olyan terméket, amely elég népszerű és megtestesíti az ártalomcsökkentést, a mi fogalmaink szerint. Alább felsorolom a WHO stratégiai fontosságú kommunikációs paneljeinek egy részét, amelyek mentén tematizálják a közvélekedést.

  1. Nem tudunk róla eleget

Mondhatnám ez elég nagy baj, lassan tizenöt éve van ez a termék jelen az európai piacon. A világon mintegy hetvenmillió felhasználója van, ebből legalább húsz százalék az, aki több mint tíz éve használja az e-cigarettát. Amennyiben jól számolom, ez tizennégy millió olyan ember, akit közegészségügyi szakemberek soha nem kérdeztek, vagy vizsgáltak meg. Ellenben mindenféle „kutatási” anyagban megjelenik ez az egyszerű mondat, „nem tudunk róla eleget”. Talán elegendő lenne a WHO tudása, ha nem black money szervezetek által pénzelt kutatásokban tobzódna, vagy figyelne az Angol közegészségügy eredményeire. De nem, ez olyan mint a medvehagyma, mindenre jó válasz: "Nem tudunk róla eleget…"

  1. Ugyanolyan káros, mint a dohányzás

Imádom ezt a mondatot! Se szeri, se száma, a hasonlóan megalapozott tudományos kijelentéseiknek. Apropó tudomány! A WHO kizárólag csak a saját kánonjának megfelelő anyagokból dolgozik. Ezek az anyagok tele vannak téves és rosszindulatú, sokszor aránytévesztő következtetésekkel. Természetesen mint hivatkozási alap, nagyon jól funkcionálnak, de közük nincs a tudományhoz, illetve a transzparenciához. Amikor egy dohánycég végez ilyen jellegű kutatást, akkor egyszerűen nem veszik figyelembe. Pedig lenne mit tanulniuk ezekből a kutatásokból, leginkább az átláthatóság és az alkalmazott metodikák terén. Csak hogy hozzáértésüket a témához illusztráljam, az alábbi mondat egy vezető WHO tisztviselő szájából hangzott el:

Az elektronikus cigaretta ártalmasabb, mint a hagyományos, hisz füstszűrő sincs rajta.

Örökbecsű Hofi Géza vicce jut az eszembe, ha szűrő van rajta azért, ha nincs, akkor azért.

  1. A nikotin démonizálása

Miután a füstmentes termékekből kimaradt a kátrány, ami addig a WHO szerint is a dohányzás problémáját okozta, jött a nikotin. A nikotin, amit egyébként a nemdohányzók is, akarva-akaratlanul magukhoz vesznek, szinte naponta. Az emberiségnek a nikotin, a természetben fellehető alkaloida, ezért szervezetünk rendelkezik nikotin receptorral. A nikotin nem egyéb önmagában, mint a kávé vagy a tea. Számomra egy élvezeti cikk. Természetesen mint minden ilyen anyagnak, vannak jó, és kevésbé jó hatásai, de a hangsúly azon van, hogyan jutunk hozzá a napi nikotin adagunkhoz. Erre a cigaretta a legrosszabb megoldás. A nikotin nem rákkeltő, ezt mindenkinek illene tudni, illetve olyan szer, ami ha fáradt vagy segít koncentrálni, ha túl pörgeted magad, segít vissza venni a tempót. A nikotinnak számos pozitív hatása van, még bizonyos kóros betegségekre is hatásos. Tehát mondhatnánk, hogy haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló. A WHO nem így gondolja. Miután elvesztette a kátrányt, előhúzta a kalapból a nikotint. Számtalan rémísztő történetet kreált köré, fizetett aktivistákkal hívatta az amerikai segélyvonalakat, csak hogy minél több - a nikotinnal kapcsolatos - eset legyen bejegyezve, amire aztán később hivatkozhat. Ez annyira jól sikerült, hogy a magyar közegészségügy anyagaiba is bekerült, miközben tudjuk, hogy ez így nem igaz.

  1. Legyen mindennek sz@r íze

A WHO szerint az e-cigaretta liquidek íze felelős a fiatalok korai dohányzásáért. Már így leírva is őrültségnek tűnik, de nézzük a tényeket. A fiatalok természetesen kíváncsiak, kipróbálnak mindent. Nagyjából öt százalékuk még az e-cigarettát is. De a fiatal felnőtt dohányosok nem ebből az öt százalékból kerülnek ki. Tehát azt állítani, hogy az e-cigaretta a dohányzás cukrosbácsija, égbekiáltó marhaság. Betiltani az ízesített nikotinos liquideket, hasonlóan óriási hiba. Ezzel csak a fogyasztókat tereljük a fekete piac felé, vagy az otthoni barkácsolás bizonytalan terepére. Gyakorlatilag pont azt a korosztályt büntetjük vele, akik ha abbahagynák a dohányzást, biztosan javítanának az egészségükön. Az egész taktika amit WHO követ és követel, olyan mintha nem akarná, hogy a dohányosok leszokjanak a hagyományos dohánytermékek fogyasztásáról. Mintha csak - az egyébként nem annyira hatékony - leszoktatásterápia létezne ( tapasz, rágógumi, spray, felvilágosító kiadványok ). Nem mellesleg folyamatosan összemossák a dohányzást az ártalomcsökkentő technológiákkal. Vépelni, hevített dohányterméket, vagy nikotin párnát használni, nem dohányzás! Hívjuk ezt nikotin fogyasztásnak, és élesen különítsük el a dohányzástól. Érdekes hogy az ízetlenítés kérdése nem kerül elő a cukorkák, vagy az alkohol kapcsán.

Ez eddig csak négy pont volt a WHO idióta elképzeléséről a dohányzás visszaszorítására. Lesz még több is, de azt egy másik cikkben fogom megírni. A baj az, hogy miközben ők egy merev és befolyásolt tematikát követnek, addig milliók fognak meghalni.

Szerző: Ficsor Zoltán

Villanypára Egyesület

forrás: https://fustmentes.blog.hu